Ószőlői Őszületi Őrület családi nap

Ószőlői Őszületi Őrület családi nap

A „Mese habbal” programsorozat záróakkordja volt a 2021. szeptember 25-én megrendezett családi napunk. Az alábbi programokon vehettek részt kicsik és nagyok:

  • MEGA Játszóház: a hatalmas légvárakon minden korosztály szívesen ugrált és csúszdázott. Az egyik legkedveltebb játék az elektromos kisautó volt, melyért sorban álltak a gyerekek.
  • Langaléta Garabonciások műsora: a gólyalábas előadók nagy sikert arattak a gyerekek körében. Érdeklődve nézték műsorukat, sőt a garabonciások a gyerekeket is bevonták az előadásukba. A jelmezeik és kellékeik is felkeltette a gyerekek érdeklődését.
  • Középkori játszótér, reneszánsz ruhabemutató: a játékok természetes anyagokból készült, rusztikus játékok voltak, melyek ügyességet, néhol erőt kívántak kicsiktől nagyoktól egyaránt. A játékokat biztosító vállalkozó és párja korhű ruhákban érkeztek, melyek nagyon tetszett a gyerekeknek. A játszótér része volt egy kaloda, melyben fényképeket készíthettek magukról a tanulók, melyet sokan meg is tettek.
  • Csillámtetoválás: az érdeklődőknek lelkes szülők készített csillogóbbnál csillogóbb tetoválásokat, melyeket még napokig büszkén mutogatták egymásnak a gyerekek.
  • Íjászat: a helyi íjászklub jóvoltából az érdeklődő gyerekek kipróbálhatták az íjászkodás nem könnyű feladatát. Az ügyesebbek a célba lövést is gyakorolhatták, lufik jelölték a célt.
  • Horgászat: egy kis homokozó, némi víz, horgászbot és halak, és máris horgászhattak a gyerekek, persze itt is több kevesebb sikert értek el.
  • Bohóc dobálós: ebben a játékban az ügyességüket tehették próbára a gyerkőcök. Kislabdát kellet különböző méretű lyukakon átdobniuk, mely egy bohócfejet ábrázoló táblán voltak.
  • Patkódobálás: ebben is az ügyesség dominált. Egy oszlopra kellett patkókat dobálni és minél több sikerült, annál nagyobb volt az öröm.
  • Influencerek előadása: Baluka és Zsombey tartott közönségtalálkozót az érdeklődők számára, majd dedikáltak a gyerekek kérésének megfelelően.
  • Állatsimogató: egy volt és egy jelenlegi tanulónk hobbija a hüllők és kétéltűek tartása. Ezekből az állatokból hoztak el néhány „gyerekbarát” példányt, melyről meséltek a gyerekeknek, a bátrabbak még meg is simogathatták, meg is foghatták a gekkókat, kígyót.
  • Azokon a színtereken, ahol játszottak, versengtek a gyerekek, a program teljes ideje alatt krajcárokat gyűjthettek a tanulók. Ezeket az összegyűjtött krajcárokat a gyerekek folyamatosan beválthatták a középkori boltban, ahol széles árukészlettel várták őket a jelmezbe öltözött kollégák. Ők már a reggeli sorakozónál mondókával, dobolással és csörgődobbal hívták föl a gyerekek figyelmét a boltra, melyet egész nap elleptek a krajcárjaikat beváltani betérő tanulók.

Az egész program során nagy segítséget jelentetek a szülők, az SZMK, akik a játékokban, a gyerekek irányításában segítettek, összedolgozva a pedagógusokkal.

You may also like...