Csillagászat napja az Ószőlőben

 

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01504 pályázat Csak természetesen! projekt keretében került megvalósításra a következő jeles napunk a Csillagászat napja. Szórakoztató formában ismerkedtünk meg a csillagok, bolygók távoli világával, próbáltuk motiválni tanulóinkat a természettudományok, a csillagászat irányába.

A tornatermünkbe kitelepült utazó planetárium hatalmas 7 méteres átmérőjű, felfújt kupolájában egyszerre kb. 65 tanuló fért el, így a gyerekeket 6 csoportba osztottuk. Minden vetítés előtt a felkészült és türelmes előadók ismertették a gyerekekkel a kupolában való tartózkodás szabályait, motiválták őket az előadás tartalmára. Minden évfolyamon a tanulók életkorának, előismereteinek megfelelő filmet választottunk a vetítéshez. Az 1-2. évfolyamon  Szimat kapitány kalandjai az Űrben, a 3-6. évfolyamon Utazás a távoli világok felé- bolygóközi odüsszea, a 7-8. évfolyamon A Nap- életadó csillagunk története című tudományos, ismeretterjesztő műsort láthattuk. A gyerekek nagyon élvezték az előadásokat, ilyen formában még nem vettek részt csillagászati vetítésen, karnyújtásnyira kerültek a bolygókhoz. A filmek látványon kívül rengeteg új ismeretet nyújtottak vagy a régit erősítették meg, a tartalom gyerek közeli és jól érthető volt.

Mind a tanulók, mind a pedagógusok nagyon hasznosnak és élvezetesnek tartották az előadásokat. Olyan program, amit minden évben meg kellene rendezni.

 

You may also like...