Pályaorientációs nap a Centrumkavalkáddal

2023. március 2-án iskolánkban Pályaorientációs napot tartottunk a Szolnoki Szakképzési Centrum rendezvénye, a Centrumkavalkád jóvoltából.

A rendezvényt Polgár Piroska, a Centrum főigazgató- helyettese és iskolánk igazgatója, Borbély Lászlóné nyitotta meg. A kavalkád a tornacsarnokban, az iskola termeiben kapott helyett és az elsősöktől a nyolcadikosokig kínált programot. Bemutatkozott a honvédség, a Centrum szolgáltatási területei, a vegyészeti, a gépészeti ágazatok, szinte az ide tartozó összes iskola.

A gyerekek 3D nyomtathattak, szereltek, babát öltöztettek, vegyészkedhettek, csoki szökőkútba mártott sütit kóstolhattak, filmet nézhettek, honvédségi beszámolókat hallgathattak, kipróbálhatták az eladó szakmát, robotot irányíthattak, emlékérmét nyomtathattak, autót vezethettek szimulátoron, vasút modellel ismerkedhettek meg és még számos területeit ismerhették meg a Centrumnak. Nagy sikert aratott a szelfigép, mellyel minden osztály készíthetett magáról egy fotót.

A Jász- Nagykun- Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai pályaválasztási tanácsadást tartottak az osztályoknak a kavalkád keretein belül. Teszteket töltöttek ki a gyerekek, szakmákról beszélgettek, melyek segítik a tanulók majdani pályaválasztását.
Összegzésül elmondható, hogy egy tartalmas, mozgalmas, érdekes délelőttöt tölthettek el a gyerekek a pályaorientációs nap keretén belül a Centrumkavalkád jóvoltából, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk!

You may also like...