Szakmalabirintuson jártunk

A két nyolcadik osztály október 12-én részt vett a Szolnoki Szakképzési Centrum Szakmalabirintus nevű pályaorientációs rendezvényén, a Jendrassik Gépipari Technikum területén. A gyerekeket a Centrum jóvoltából autóbusz szállította oda-vissza.

Megérkezés és regisztráció után a gyerekek egy- egy totót kaptak, melyet akkor tudtak helyesen kitölteni, ha végig járták a kiállító iskolákat és kérdeztek az iskolákat képviselő nevelőktől, diákoktól. Szerencsére sokan vették ehhez a bátorságot és mertek kérdezni, érdeklődni. A Labirintusban sok mindent kipróbálhattak: szerelhettek szét és össze fegyvert, pólyázhattak csecsemőbabát, hajtogattak dobókockát fémből, kvízeket, totókat oldhattak meg édességért, palacsintáért cserébe, műsebhelyeket kötözhettek be, hajat fonhattak és fonathatták be a saját hajukat, bőrből készíthettek állatfigurákat, szerezhettek tollat, prospektusokat.

Mire az udvaron és a tornacsarnokban mindent végig néztek, kipróbáltak a gyerekek, alaposan el is fáradtak. Felfrissülésként egy- egy szelet pizzát fogyaszthattak el a Centrum ajándékaként, melyet ott helyben, a szakácstanulók sütöttek.

A látogatásra szánt idő vége felé felkérést kaptunk, hogy a Centrum főigazgató asszonya beszélgetni szeretne a gyerekeinkkel, melyet örömmel vállaltak a gyerekek. Jó hangulatú, közvetlen negyedórát tölthettünk el a főigazgató asszonnyal.

Összegzésként elmondható, hogy sikeres volt ez a látogatás a Szakmalabirintusban, egy kicsit megkönnyítette a középiskola választásának igen nagy gondját.

You may also like...