II. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

2023. december 10-én gyulladt meg Tiszaföldvár adventi koszorújának második gyertyája. A hideg és esős időjárás ellenére sok érdeklődő verbuválódott össze, hogy együtt ünnepelhessen a város Főterén.
Az ünnepség elején Bíró Zselyke (a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola 4. a osztályos tanulója, felkészítő tanára: Tajti Renáta) megható szavalata hangzott el, majd a megjelenteket Cseuz Zsolt alpolgármester köszöntötte a város nevében. Felkérésére az adventi lelki útravalót Kálinger Roland, római katolikus tábori lelkész szolgáltatta, aki az advent második gyertyája által jelképezett reményről beszélt. A gyertyagyújtás pillanataiban a főtér díszkivilágítása és a város fenyőfájának fényei is ragyogni kezdetek.
A műsort a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola második osztályos diákjainak gyönyörű és meghitt műsora zárta, amelyben énekszámok és versek hangzottak el. A gyermekek műsorát betanította és összeállította Borsi Anikó és Nemes Antalné.
A gyertyagyújtásra érkezők között volt többek között Borbély Lászlóné igazgatónő és Szállásné Scvajda Erika igazgatóhelyettes asszony (Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola), a Tiszaföldvári Vállalkozók Egyesületének több tagja, a Tiszaföldvári Lovas Klub SE tagjai és vezetőjük Tóth Ferenc, a Petőfi Horgászegyesület vezetőségének néhány tagja, a Táncos Nyugdíjas Klub és vezetőjük Mészáros Imréné.
A gyertyagyújtások sora december 17-én vasárnap 16:00 órakor folytatódik.
Ünnepeljen együtt a város!
* * *
Fotó és hír: Dobróka András

You may also like...