II. RÁKÓCZI KORÁNAK RUHÁIBA BÚJTUNK…

II. RÁKÓCZI KORÁNAK RUHÁIBA BÚJTUNK…

 

Lassan már hagyománnyá válik iskolánkban, a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában, hogy minden tanévben az adott naptári év jeles évfordulójához, az épp aktuális emlékévhez kapcsolódóan egy projektnapot szervez a tantestületünk humán munkaközössége. Ezen a napon az életkori sajátosságaiknak megfelelően más-más feladatokból álló vetélkedőn külön, majd a korszakhoz kapcsolódó komolyzenei koncerten közösen vesznek részt iskolánk alsó és felső tagozatos tanulói.

2019 decemberében II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulójára emlékeztünk.

Tiszteletére játékos vetélkedőre és egy kreatív versenyre hívtuk a gyerekeket és az érdeklődő szülőket.

A délelőtt folyamán az osztályok kis csoportokban különböző feladatokon dolgoztak…

Ezen kívül az idén is teljesíteni kellett egy kreatív feladatot is, II. Rákóczi Ferenc korához kapcsolódóan. A felső tagozaton osztályonként 3-4-5 fős csapatok munkálkodtak alkotásaikon, rendhagyó módon szülői közreműködéssel, segítséggel, melyet ezúton is köszönünk. Az alkotók XVIII. századi papírruhákat készítettek.

A programrész kitalálása, megszervezése, megvalósítása egy pályázati együttműködés egyik eleme volt, mely iskolánk és a Magyar Képzőművészeti Egyetem között jött létre. A pályázat tárgya: A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben (EFOP-3.2.6-16-2016-00001).

A pályázatban dolgozó nevelő Rózenberszki Andrea rajztanár volt.

A kreatív feladat ezért kicsit összetettebb volt, mint az elmúlt évben, de tehetséges gyerekeink és szüleik „jó formába hozták” az osztályok önként jelentkező „modelljeit”. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elkészült ruháik.

 

You may also like...