Valentin napi farsang a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában

Valentin napi farsang a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában

A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik világszerte. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.

Kis közösségünk február 14-én ünnepelte meg ezt az eseményt Valentin nappal átitatva. Lelkes kollégákkal és diákokkal csomagoltuk az ajándékokat, készítettük a díszeket. Iskolai könyvtárunk még a szokottnál is jobban telt meg nyüzsgő gyereksereggel és színes szív alakú lufikkal az esemény előtt. A farsangot megelőző héten új elemmel bővült a farsang: zenével, üzenetekkel kedveskedhettek egymásnak diákjaink. Az alsós és felsős farsangolók ezúttal együtt öltözhettek be, vagy csak bulizhattak egy jót a hét zárásaként. A kisebbek sokan beöltöztek kreatívabbnál kreatívabb jelmezekbe, de a felsősök is szép számmal kitettek magukért az idei évben. Egyéni, kiscsoportos és nagycsoportos kategóriákban mérték össze kreativitásukat, ötletességüket a résztvevők.

Aki esetleg időközben megfáradt a ruhák megtekintésében, sok program közül választhatott. Volt arcfestés, csillámtetoválás készítés, vicces és ügyességi feladatok melyek szervezéséhez nagy segítséget nyújtottak iskolánk pedagógusai. Nagy sikert aratott a tombola, az azonnali tombola és a zsákbamacska is. Külön öröm volt, hogy minden ajándék gazdára talált. Óriási volt az érdeklődés a tombolák iránt is.

A szülői munkaközösség egy minden képzeletet felülmúló büfé kínálattal várta a résztvevőket, az elmaradhatatlan fánk mellett szendvicseket és édességet is vásárolhattunk. Összességében elmondhatom, hogy mindenki nagy megelégedésével zártuk ezt a rendhagyó Valentin napi farsangot és reméljük minden jelenlevő nagy élményekkel térhetett haza.

Fehér Barnabás

DÖK munkáját támogató pedagógus

You may also like...