Ószőlői siker a Bolyai Matematika Csapatversenyen

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben”

A fenti mondatot Bolyai János, minden idők egyik legeredetibb gondolkodású matematikusa fogalmazta meg, és ez a mondat mottója annak a matematika versenynek, amelyen az idén már 18. alkalommal mérhették össze tudásukat az általános iskolai tanulók.

A versenyt először 2004-ben szervezték meg Budapesten, majd 2010-től erdélyi megyék is bekapcsolódtak. A versenyre 3-8. osztályos diákok nevezhetnek, 4 fős csapatokban.
Beszámolómat a tavalyi évvel indítom. Ekkor 4 hatodikos kisdiák gondolt egy merészet és elindult a Bolyai matematika versenyen. Óriási örömünkre elsők lettek a megyei forduló 43 hatodikos csapata közül! Ekkor irány az országos döntő, ahol a középmezőnyben, a nagyon értékes 20. helyen végeztek.

Immár hetedikes lett a négy csemete, és mivel jól bevált a tavalyi csapat, újra neveztek a versenyen! És jött a csoda, októberben ismét ők lettek korosztályukban a megye legjobb csapata! Nagy lendülettel készültünk a döntőre. A felkészülés és a verseny során a gyerekek gyakorolhatták a felelős döntések meghozatalát, a munkamegosztást, a türelmet, az egymásra figyelést, és persze csiszolhatták logikájukat, fejleszthették rutinjukat!

A csapat tagjai:

Árvai Dániel Endre 7.a
Döbrei Gergő 7.a
Tóth Barnabás 7.a
Tóth Regina 7.a

Az országos döntő írásbeli fordulójának eredményére nagyon büszke vagyok, hiszen holtversenyben a 8-9. helyen végeztek a tatai általános iskola csapatával! Mindössze néhány ponton múlott a továbbjutás, ahol az első hat helyen végzett csapat szóban méri össze tudását!

Nagyon büszke vagyok a diákjaimra! A csillogó szempárokat, az örömöt, a lelkes beszámolót, ahogy a döntő után mesélték, mennyire jó volt a verseny, nem fogom elfelejteni, ezt mindenkinek látnia kellett volna!

Gratulálok a teljesítményetekhez, további sikereket kívánok!

Köszönöm a tanulók szüleinek a támogatását és gratulálok gyermekeikhez!

Deli Erzsébet
matematika szaktanár

Tanulók feladatlapot töltenek ki

Tanulók feladatlapot töltenek ki

 

You may also like...