Papp Bertalan Sporthét és Sportnap

Papp Bertalan Sporthét és Sportnap

2022. október 10.-én vette kezdetét Sporthetünk. Iskolánk névadójára, a többszörös olimpiai bajnok Papp Bertalanra emlékeztünk. Minden napra jutott valamilyen verseny, kihívás. Váltóversenyeken, villámfocin, Gametime ügyességi feladatokon, sakkversenyen mérhették össze erejüket, ügyességüket egymással iskolánk tanulói. Iskolánk minden tanulója részt vett valamelyik versenyen. Váltóversenyekkel indítottuk a hetet, akik nem versenyeztek szurkolással buzdították a csapatokat.

Sportnap

A nap kezdetén váltófutásban és kötélhúzásban vettek részt az osztályok csapatai, megalapozva a nap hangulatát. Sportnapunkon hat iskolai csapat mérhette össze gyorsaságát, ügyességét és szellemi felkészültségét. A Magyar Olimpiai Akadémia felkérésére Gyurta Dániel olimpiai ezüst- és aranyérmes úszó, többszörös világ- és Európa-bajnok iskolánkba látogatott.

Az ünnepélyes megnyitó után Papp Bertalan emléktáblájának koszorúzása következett. A MOB és a MOA közös koszorúját Gyurta Dániel, Győr Béla és Vajda Krisztina helyezte el a névadó sportcsarnok falán található emléktáblájánál. Elhelyezte a megemlékezés koszorúját a névadó lánya, Papp Ildikó is, aki minden évben tiszteletét teszi ezen az iskolai ünnepen.

A versenyen Gyurta Dániel elvállalta az egyik versenybírói tisztségét, majd a díjak átadásánál is segített a szervezőknek. Három olimpiai iskola és kettő városi iskola csapata indult el a versenyen. A nagyon izgalmas versenyt a házigazda Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola csapata nyerte. Az olimpiai iskolák közül a XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola a harmadik, a Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium csapata az ötödik helyen végzett. A csapatok a MOB és a MOA által biztosított érmeket, a rendezők által pedig serlegeket, okleveleket és ajándékokat vehettek át a díszvendégtől és a meghívott vendégektől.

Nemes Tibor tanár urat köszöntötték Sportnapunkon

A Papp Bertalan Sportnapon Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára köszöntötte a megjelenteket. A MOA főtitkára nagyon kedves kötelességnek tett eleget köszöntője végén, amikor Nemes Tibornak, a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola testnevelő tanárának, a testnevelési munkaközösség vezetőjének, tanári pályafutása közelgő lezárása alkalmából a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteleti jelvénye kitüntetést adta át. Mint a díj indoklásában elhangzott, Nemes Tibor több évtizedes testnevelői munkásságáért, sportszervezői és közreműködői tevékenységéért, a gyermekek sportszeretetre való neveléséért és az olimpiai eszme széles körű terjesztéséért és megismertetéséért kapta az elismerést. Nemes Tibornak Gyurta Dániel is személyesen gratulált a kitüntetéshez.

 

 

You may also like...