Egy céltudatos nyolcadikos

 

Tóth Barnabás a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola 8.a osztályának tanulója. Már kiskorában eldöntötte, hogy nagykorában mentőorvos szeretne lenni, és ennek érdekében mindent meg is tett, tesz. Természettudományos, matematika és biológia versenyek rendszeres résztvevője. Csapattársaival megnyerték a Teleki Blanka Gimnázium „Teleki TEVE” komplex természettudományos versenyét, majd nyolcadik év elején felkészítő tanárával elkezdtek készülni az országos dr. Árokszállásy Zoltán biológia és környezetvédelmi versenyre, melynek első, írásbeli fordulóját korosztályában megnyerte.

Eközben az is véglegesedett, hogy Barnabás a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba adja be első helyre a továbbtanulási jelentkezési lapját. Elsőként a biológia, másodikként a kémia tagozatot jelölte meg. Ez azt is jelentette, hogy elindul a gimnázium Szécsi Szilveszter biológia versenyén, ahol szép eredményt ér el.

Február 16-17-én, Miskolcon rendezték meg az Árokszállásy verseny döntőjét, ahol országos 20. helyet ért el. Mindezek mellett a kémiát is komolyan veszi, felkészítő órákra jár tanárához.

Gratulálunk Barnabás kitartásához, szorgalmához, és sok sikert kívánunk a felvitelihez és a középiskolás évekhez.

 

You may also like...