Robotika az Ószőlőben

Robotika az Ószőlőben

Minden évfolyamon, szakkör keretében ismerkedhettek meg diákjaink a robotika, programozás rejtelmeivel. A tanórákon, iskolai rendezvényeken már találkozhattak tanulóink az iskola 21. századi eszközeivel, de elmélyülni tudatosan a programozásban csak a foglalkozásokon tudtak.

Az izgalmas délutánokon együtt fedezhettük fel a programozás világát játékos keretek között, észre sem véve mennyi új ismeretet sajátítottak el a gyerekek. Az alsós tanulóinknak a Blue Botok, LEGOK világa, Lézerharc a teknősökkel, Scottival való kalandok és a Lego harckocsik küzdelmei tették élvezetessé a tanulást. Felkészítve a komolyabb tudást igénylő Lego Boost robotok és Edbot robotok használatára.

A felsősök Nemes Tibor tanárúr irányításával építettek cicákat, űrjárműveket, robotot, gitárt, amit azután a tabletek segítségével mozgásra, zenealkotásra, akadályok leküzdésére használhattak.

A következő tanévben is várjuk szeretettel a jó logikai készségekkel rendelkező tanulókat a szakkörökre! Akár már első osztálytól is!

You may also like...